Yabancı Uyruklu Öğrencilerimiz İftarda Buluştu

Üniversitemizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerimiz iftar yemeğinde bir araya geldiler. Programa Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay'ın yanı sıra üniversitemiz yönetimi, dekanlar, yüksekokul müdürleri, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personeli, aileleri ve uluslararası öğrencilerimiz katıldı. Yemek duasını da yabancı uyruklu öğrencilerimiz kendi dillerinde yaptılar.

IMG_3201

Samimi bir ortamda gerçekleşen yemekte öğrencilerimizle tek tek sohbet eden Rektörümüz Orbay; ‘’İftar münasebetiyle kalabalık bir sofranın etrafında toplandık. Bu sofrada Fransa’dan Senegal’e; Senegal’den Kırgızistan’a, Kanada’ya, Suriye’ye, Fas’a kadar onlarca öğrencimiz var. Sizler ailelerinizden uzaktasınız ama bizler de sizlerin birer aileniziz; her türlü derdiniz de tasanız da bizlere başvurabilirsiniz. Her zaman yanınızdayız.’’ cümlelerini kaydetti.

IMG_3270

Senegalli öğrencimiz Ahmet Dame Guaye ise Amasya’ya ilk geldiği zamanlar ailesini çok özlediğini, sürekli dönmek istediğini söyleyerek; ‘’Fakat zamanla buradaki insanların sıcakkanlı tavırları sayesinde dönmekten vazgeçtim ve okulumu bitirmeye karar verdim. Bu kararımdan dolayı da hiç pişman değilim. İnsan Kardeşliği bildiği sürece her yerde yaşayabilir. Biz de Senegal’de iftarları ailemizle kalabalık sofralarda yaparız, tıpkı bugün burada olduğu gibi. Bu kalabalık sofrada bizleri buluşturan herkese minnettarlığımı ifade etmek isterim. Türkiye bizim ikinci ülkemiz, Amasya Üniversitesi ise ikinci evimiz, teşekkür ederim.’’ dedi. İftar programı günün anısına hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

IMG_3307

IMG_3327