UZEM Mezuniyet Törenleri Gerçekleştirildi

Üniversitemiz 2018-2019 akademik yılı uzaktan eğitim ön lisans programları mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Tören, Teknik Bilimler MYO ve Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri MYO bünyesinde bulunan uzaktan eğitim programlarından mezun olan öğrencilerimizin katılımıyla üniversitemiz spor salonunda düzenlendi.

Farklı Kültürler, Hikayeler ve Hayallerle Amasya’da Bir Araya Geldik

Mezun öğrenciler adına konuşmayı Sabuncuoğlu Şerefeddin SHMYO Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerimizden Nermin Keçili yaptı. Keçili; ‘’Bu konuşmayı bütün arkadaşlarım adına yapmaktan gurur duyuyorum. Hepimiz, Türkiye'nin dört bir yanından gelerek farklı kültürleri, farklı hikayeleri, farklı hayalleri uzaktan da olsa üniversitemizde iki sene önce birleştirdik. Her birimiz öğrencilik hayatı boyunca türlü zorlukları aşarak, hocalarımızın da çabalarıyla bugüne geldik. İki senelik bir yolculuğun sonunda emeklerimizin karşılığını alıyoruz. Ve mezun oluyoruz. Bu süreçte desteklerini benden esirgemeyen değerli aileme, hocalarıma, üniversitemiz personeline ve arkadaşlarıma en içten teşekkürlerimi sunarım.’’ cümleleriyle duygularını ifade etti.

DSC_3094

Uzaktan Eğitim Hakkına Fayda Sağlayan Bir Sistemdir

Mezun veren okullar adına bir konuşma yapan UZEM Müdürü Doç. Dr. Mehmet Burak Bilgin, ön lisans programlarıyla başlayan UZEM yolculuğunun lisans tamamlama ve yüksek lisans programlarıyla devam ettiğini söyledi.

2011 yılında kurulan UZEM’in küçük bir odada ve küçük bir ekiple hizmete başladığını kaydeden Bilgin, UZEM’in aradan geçen sekiz yılda büyüyerek gelişen bir yapıya dönüştüğünü ifade etti.

Uzaktan eğitim zaman ve mekân sınırlaması olmadan hayatın şartları gereği eğitimi yarım kalmış ya da eğitimini daha ileri bir noktaya taşımak isteyen vatandaşlarımız için bir fırsat olduğunu kaydeden Bilgin; uzaktan eğitimin herkesin eğitim hakkına fayda sağlayan bir sistem olduğunu söyledi.

IMG_5288 (1)

UZEM öğrencilerinin hayat boyu öğrenme felsefesinden yola çıkarak bir yandan çalışarak bir yandan da okuyarak büyük bir azimle eğitimlerini tamamladıklarını belirten UZEM Müdürü Bilgin; ‘’Bizler öğrencilerimizin her türlü donanımı için her türlü altyapıyı sağladık. Öğretim elemanlarımızın da azami gayretiyle ve her türlü eğitim destek cihazını kullanarak gerek internet gerek canlı ders hizmetleriyle öğrencilerimi en iyi şekilde yetiştirme gayreti içinde olduk. Bugün bu çabalarımızın meyvesini alıyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Tüm öğrencilerimize hayat yolculuklarında başarılar diliyoruz.’’ dedi.

Eğitim Emek İsteyen Bir Süreçtir

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı öğrenci velilerini selamlayarak başladığı konuşmasında eğitim sürecinin hem öğrenciler hem de hocaları açısından büyük emek isteyen bir süreç olduğunu kaydetti.

IMG_5315

Rektör Elmacı; ‘’Bu süreçte öğrencilerimiz kadar velilerimizin de büyük gayretle bu süreci desteklediklerini biliyoruz ve emekleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Elmacı son olarak gençlere seslendi. Elmacı; ‘’Kıymetli öğrencilerimiz iki yılık bir sürecin sonunda başarılı olarak üniversitemizin çeşitli bölümlerinden mezun oldunuz. Bugüne kadar yapmış olduğunuz çalışmaların sonucunu almak üzeresiniz. Bugüne kadar göstermiş olduğunuz gayretlerin gelecekte de sürmesini temenni ediyorum. Bundan sonraki hayatınızda başarılar, mutluluklar diliyorum.’’ dedi.

DSC_3043

Mezuniyet programı ödül töreniyle devam etti. Sabuncuoğlu Şerefeddin SHMYO okul dereceleri Çocuk Gelişimi Programından çıktı.  Okul birincisi Nermin Keçili, ikincisi Emel Uysal, üçüncüsü ise Gülden Serttürk oldu.

IMG_5334

Teknik Bilimler MYO birincisi İnternet ve Ağ Teknolojileri Programından Hüseyin Kamer olurken, ikinci Mekatronik Programından Mustafa Kayakıran, üçüncüsü ise yine aynı programdan Şenol Eren oldu.

IMG_5326

Mezuniyet töreni programlar bazında dereceye girenler ödüllerinin verilmesi ve kep töreninin ardından son buldu.

DSC_3127 (1)

IMG_5367