Türkiye Ayak Tenisi Şampiyonası Sona Erdi

Üniversitemiz ev sahipliğinde 8-12 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 2019 Üniversitelerarası Türkiye Ayak Tenisi Şampiyonası sona erdi. Amasya Üniversitesi Spor salonunda bu yıl beşincisi düzenlenen şampiyonaya 7 farklı üniversiteden 17 takım ve yaklaşık 115 sporcu katıldı. Şampiyonada erkekler, kadınlar ve miks kategorisinde İstanbul Gedik Üniversitesi birinciliği elde etti. Şampiyonada erkekler ve miks kategorisinde ise Amasya Üniversitesi ikinci oldu. Dereceye giren takımlara kupa ve madalya verildi.

at 4

Dört gün boyunca süren müsabakaların ödül törenine katılan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, “Ayak tenisi, el dışında vücudun tüm organlarının kullanımı ile kazanılmış 2 set üzerinden oynanıyor ve setler 11’de bitiyor. Ülkemizde yeni yeni tanınan bir spor dalı. Ve son iki şampiyonaya üniversite olarak biz ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Ayak Tenisi Temsilcisi Mustafa Sunkur başta olmak üzere müsabakalara katılan tüm sporcuları ve emeği geçenleri kutluyorum. Kazanan dostluk ve centilmenlik oldu.” dedi.

at 2

Şampiyonada kadınlar kategorisinde; İstanbul Gedik Üniversitesi birinci, Doğu Akdeniz Üniversitesi ikinci, Süleyman Demirel Üniversitesi üçüncü oldu. Erkekler kategorisinde; İstanbul Gedik Üniversitesi birinci, Amasya Üniversitesi ikinci, Doğuş Üniversitesi üçüncü oldu. Mix kategorisinde; İstanbul Gedik Üniversitesi birinci, Amasya Üniversitesi ikinci, Süleyman Demirel Üniversitesi ise üçüncü oldu.

at 5