Türkiye Üniversiteler Arası Ayak Tenisi Şampiyonası Başladı

Türkiye Üniversiteler Arası Ayak Tenisi Şampiyonası Başladı 03

Türkiye Üniversitelerarası Ayak Tenisi Şampiyonası, üniversitemiz ev sahipliğinde başladı. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ve Üniversitemiz Spor Salonunda gerçekleştirilen organizasyona erkek, kadın ve mix kategorilerinde 17 takım katılıyor.

12 Nisan’da sona erecek şampiyonanın açılış töreni Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Ayak Tenisi Temsilcisi Mustafa Sunkur, sporcular, antrenörler ve sporseverlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ayak Tenisi Sporunda Fair-Play En Üst Seviyede

Türkiye Üniversiteler Arası Ayak Tenisi Şampiyonası Başladı 01

Açılışta bir konuşma yapan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Ayak Tenisi Temsilcisi Mustafa Sunkur, Ayak Tenisi Sporunun Türkiye’de ve dünyada yeni yeni gelişmekte olan bir branş olduğunu söyleyerek her yıl bir tane Dünya bir tane de Avrupa Şampiyonası düzenlendiğini kaydetti. Türkiye'de ayak tenisinin daha iyi ve tanınır bir spor haline geleceğine inandığını ifade eden Sunkur, Amasya'nın bu spora öncülük ettiğini aktardı.

Bu yıl 5’incisini düzenledikleri Türkiye Üniversitelerarası Ayak Tenisi Şampiyonası Amasya’da düzenlemekten dolayı son derece mutlu olduklarını kaydeden Sunkur; fair- play’in en üst düzeyde yaşandığı Ayak Tenisi Turnuvalarında bugüne kadar bir tane bile sarı kart gösterilmediğini ifade etti.

Sunkur üniversitemiz ev sahipliğindeki turnuvanın da fair-play içerisinde gerçekleşmesini temenni ederek, tüm takımlara başarılar diledi.

Asıl Kazanan Dostluk Olmalı

Türkiye Üniversiteler Arası Ayak Tenisi Şampiyonası Başladı 02

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ise yaptığı konuşmasında, sporun ruhunda olan centilmenlik, kardeşlik duygularının Ayak Tenisi Şampiyonasına da hâkim olmasını dileyerek asıl kazananın dostluk, kardeşlik, paylaşmak olduğunu söyledi.

Turnuvaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Orbay; üniversitelerin asli görevi olan eğitim vermenin yanında gençlerin sportif, sanatsal, kültürel gelişimini destekleyecek etkinlikler düzenlemenin de önemine dikkat çekti.

Amasya’nın 8 bin 500 yıllık geçmişi olan bir kültür sanat şehri olduğunu ifade eden Orbay, gençlerden maçlardan arda kalan vakitlerinde doğal bir müze olan Amasya’yı gezip görmelerini istedi. Orbay tüm takımlara başarılar diledi.

Müsabakalara  kadınlarda Amasya Üniversitesi, Gedik Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi takımları katılırken; erkeklerde Amasya Üniversitesi, Gedik Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi; mix kategorisinde ise Amasya Üniversitesi, Gedik Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi takımları katılıyor.

Türkiye Üniversiteler Arası Ayak Tenisi Şampiyonası Başladı 04