Suluova MYO’da Mezuniyet Coşkusu

Suluova Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni öğrencilerin, ailelerin, üniversitemiz yönetimi ve personelinin, ilçe protokolünün, kamu kurum kuruluş ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla coşku içinde gerçekleştirildi. Törene Suluova Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Suluova Belediye Başkanı Yardımcısı İzzet Balcı, Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, Suluova MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Murat Karavin de katılarak gençlerin sevinçlerini paylaştılar.

IMG_2402

Kendimize İnanırsak Başarabiliriz

Mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan okul birincisi Tuğba Cennet Soylu; başarısında emeği olan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında duygularını şu sözlerle ifade etti:

‘’Emeklerimizin karşılığını aldığımız mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için başta Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay olmak üzere tüm katılımcılarımıza arkadaşlarım ve kendim adına çok teşekkür ederim. Akademik personeli ve idari personeli ile büyük bir aile olan ve bu güzel ailenin bir parçası olduğumuzu bize her daim hissettiren çok değerli hocalarım, bizlere sadece teknik bilgiler öğretmekle kalmadınız, aynı zamanda birer birey olarak sorumluluklarımızı ve topluma karşı görevlerimizi, ekip ruhu ile çalışmanın önemini ve dayanışmayı öğreterek yeri geldiğinde arkadaş, yeri geldiğinde yol gösteren gibi davranarak bizler için yaşam boyu örnek bir model oldunuz.

IMG_9534

Elbette ki bu başarının tek muhatabı ben değilim; beni bu yaşa getiren, maddi ve manevi her zaman yanımda olan, evlatları olmaktan gurur duyduğum, en büyük destekçim olan aileme bana güvendikleri için çok teşekkür ediyorum. Onların güvenini boşa çıkarmamak, vatanıma ve milletime hayırlı bir evlat olmak ve ailemi gururlandırmak için elimden gelenin en iyisini yapacağıma sizlerin huzurunda söz veriyorum.

IMG_9633

Sevgili arkadaşlar, kendimize ve başarabileceklerimize inandığımız sürece hepimizin olmak istediği yerlere geleceğimize, bizden daha iyi nesiller yetiştireceğimize inanıyorum.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yıllar önce dediği gibi 'Birer kıvılcım olarak gidiyor ama elbette birer alev olarak döneceğiz.'’

Hedeflerinize Ulaşmak İçin Daima Çalışın

Katılımcıları ‘hoş geldiniz’ diyerek selamlayan Suluova Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Murat Karavin; yaptığı konuşmada şu cümleleri kaydetti:

IMG_9536

‘’Sevgili gençler, başlangıçta uzun bir süre gibi görünen iki yılın ne kadar da çabuk geçtiğini hepinizin hissettiğini düşünüyorum. Bu iki yıllık süreçte gerek mesleki gerekse hayata dair birçok bilgi ile donanmış, birer tekniker olarak mezun oluyorsunuz. Ancak, sakın ola ki biz üniversitede her şeyi öğrendik algısına kapılmayın. Öğrenme tüm yaşam boyunca devam eden bir süreçtir. Bundan sonraki yaşamınızda kendinize gerçek hedefler belirleyip, bu hedeflere ulaşmak için daima çalışmanızı tavsiye ediyorum.

Değerli aileler ve mezun yakınları, türlü fedakârlık ve emeklerle büyüttüğünüz yavrularınızın mutlu ve gururlu anlarından birini yaşıyorsunuz. Öğrencilikleri süresince hiçbir sorun yaşamadığımız, saygılı, iyi ahlaklı ve hiçbir zaman sizlerin ve hocalarının emeklerini boşa çıkarmayacaklarına inandığım, şu an karşımızda pırıl pırıl duran bu gençleri yetiştirdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

IMG_9495

Öğrenimleri boyunca öğrencilerimize kattıkları bilgi ve değerler için değerli öğretim elemanı arkadaşlarıma, idari personelimize; üniversitemizin akademik ve idari birimlerinin yöneticileri ve çalışanlarına ve her zaman desteklerini üzerimizde hissettiğimiz, her konuda yanımızda olan rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay hocamıza tüm samimiyetimle yürekten teşekkür ederim.

Ayrıca yüksekokulumuzun gelişimine katkıda bulunan, öğrencilerimizden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Suluova’daki kamu kurum kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ve çalışanlarına ve Suluova halkına da teşekkürü bir borç bilirim.

Sevgili gençler sizlere son olarak söylemek istediğim şey; bilimin aydınlık ışığında çalışkan, dürüst, üretken, manevi değerlerine, vatanına, milletine, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı birer birey olmayı kendinize amaç edinmenizdir. Atacağınız her adımda bu sorumluluğunuzu asla unutmayın. Sizleri şahsım ve tüm çalışma arkadaşlarım adına tebrik ediyor; bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun.’’

İşinizi Aşk İle Yapın

IMG_9563

Mezun ailelerini selamlayarak konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay; ‘’Öncelikle böyle bir manzaranın oluşmasında emeği geçen ilçemiz yöneticilerine, öğrencilerimizin donanımlı bir şekilde mezun olmalarına katkı sağlayan akademik ve idari personelimize ve sivil toplum örgütlerinin tüm temsilcilerine çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

IMG_2184

Gençlere seslenen Rektör Orbay; ‘’Sevgili gençler akademik olarak belli bir bilgi birikimine ulaştınız, önünüze bazı hedefler koymanız gerekiyor, bu lisans tamamlama olabilir, yüksek lisans, doktora olabilir. Doğrudan iş hayatına atılmak olabilir. Belki mezuniyetiniz dışı alanlarda çalışacaksınız. Ama ne yaparsanız yapın işinizi severek, aşk ile yapın. Hocalarınızla irtibatı koparmayın. Yolunuz bahtınız açık olsun.’’ cümlelerini kaydetti.

IMG_9610

Mezuniyet tören programı okul derecesi yapanlara ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Okul birincisi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programından Tuğba Cennet Soylu olurken, okul ikincisi Laborant ve Veteriner Sağlık programından Mert Akçay, üçüncü ise Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programından İbrahim Can Kılıç oldu. Derece yapan öğrencilerimiz Suluova protokolü ve esnafı tarafından da çeşitli hediyeler takdim edildi.

IMG_9738

Törenler bölümler bazında dereceye girenlere başarı belgeleri ve çeşitli ödüllerin verilmesi, kep töreni ve yemek ikramının ardından son buldu.

IMG_9716