Sosyal Bilimler Dergisi’nin Yeni Sayısı Yayımlandı

Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde 2016 yılında yayın hayatına başlayan ASOBİD’in beşinci sayısı (Haziran 2019 dönemi) yayımlandı. Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Sanat Tarihi, Felsefe, Sosyoloji, Arkeoloji, İktisadî-İdarî Bilimler ve Coğrafya alanlarında bilimsel makalelere yer veren derginin yeni sayısında beş makale yer aldı.

1 (2) (9)

Dergi yönetiminin, yayın hayatına başladıklarında belirledikleri hedeflere emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Köksal, ASOBİD’in kısa sürede birçok saygın dizin tarafından taranmaya başlandığını ve TR Dizin tarafından da izlenme sürecine alındığını dile getirdi.

ASOBİD’in akademik unvan açısından oldukça geniş ve homojen bir dağılım gösterdiğinin altını çizen Köksal, yazar ve hakemlerin kurumlarının dağılımı olarak hem yurt içi hem de yurt dışı olmak üzere geniş bir coğrafyaya ulaştıklarını kaydetti.

Köksal; “İlk beş sayıda, yayımlanan 35 makale, 39 yazar tarafından kaleme alınmıştır. Yazarların akademik unvanlarının dağılımı da ASOBİD’in ileride ciddi bir çekim merkezi oluşturacağının habercisi gibidir. Mezkûr makalelerde Prof. Dr. unvanlı 9, Doç. Dr. unvanlı 9, Dr. unvanlı 7, doktora veya yüksek lisans öğrencisi konumunda 14 isim bulunmaktadır. Dergimizin henüz rüştünü ispat etmediği bir dönemde (ki reşitlik ispatının salt “üç yıl”, “beş yıl” çıkmış olmak gibi nicel değerlendirmelere yapılmasının ne kadar isabetli olduğu tartışılır) ulaştığı bu doğal dağılımın da altını özellikle çizmek istedik.” dedi.

‘’Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki yayın hayatında da ilkelerden ve hedeflerden taviz verilmeden devam ettirildiği takdirde, ASOBİD’in Türk sosyal bilimler dergiciliğinde hatırı sayılır bir yer işgal edecektir’’ diyen Köksal, derginin Aralık 2019’da yayımlanacak altıncı sayısı ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Dergimizin bundan sonraki sayısını, 100. yılı münasebetiyle Amasya Tamimi ağırlıklı olarak çıkarmayı planlıyoruz. Bu sayımızın, konuyla ilgili önemli bir başvuru kaynağı olacağı temennisiyle konuya dair araştırması olan akademisyenlere birikimlerini bu özel sayıda değerlendirmeleri için çağrı yapıyoruz.”

ASOBİD’e şu adresten ulaşabilirsiniz: https://dergipark.org.tr/asobid