Sanat ve Oyun Terapisi Yöntemleriyle Çocukları Tanıma Konulu Konferans Düzenlendi

1 (10) (13)

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanlık konferans salonunda "Sanat ve Oyun Terapisi Yöntemleriyle Çocukları Tanıma" konferansı gerçekleştirildi. Konferansa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü, öğretim elemanları, öğrenciler ve MEB'den pek çok alan uzmanı katıldı.

Doç. Dr. Kemal Baytemir, oyunun anlamı, işlevi, faydaları, oyun terapisi sürecinde terapist çocuk ilişkisi ve yönlendirici olmayan oyun terapisinin amaçlarını özetledikten sonra örnek terapist-çocuk etkileşiminin olduğu video gösterisini sundu. Örnek video üzerinden hareketle katılımcılarla etkileşim halinde videonun içeriği, çocukla oyun oynarken ve etkileşim halindeyken terapistin kullandığı dilin çocuğun gelişimine nasıl fayda sağladığı ve çocuk için nasıl iyileştirici özelliklere sahip olduğu vurguladı.

Dr. Öğr. Gör. Nihan Osmanağaoğlu ise sanatın ve sanat terapisinin ne olduğu, iyileştirici özelikleri ve kimlere nasıl ne şekilde uygulanabileceği hakkında bilgi verdikten sonra resimler, sanat çalışmaları üzerinden örnekler verdi. Son olarak örnek uygulamalardan bir tanesini katılımcılarla beraber gerçekleştirdi.

Konferans soru-cevap kısmından sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü ve PDR Kulüp danışmanı Dr. Öğr. Gör. Ayşegül Erçevik tarafından Doç. Dr. Kemal Baytemir ile Dr. Öğr. Gör. Nihan Osmanağaoğlu’na günün anısına yönelik fidan sertifikası verilmiştir.