Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Bilimleri Dergisi Yayın Hayatına Başlıyor

Osmanlı döneminde tıp alanında önemli eserler vermiş Amasya’da doğmuş ve yaşamış Türk hekim ve cerrah Sabuncuoğlu Şerefeddin’in adını taşıyan ‘Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Bilimleri Dergisi’ 2019 yılı Ağustos ayında yayın hayatına başlayacak.

Uluslararası Hakemli Dergi Yılda İki Kez Yayınlanacak

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dergi Editörü aynı zamanda Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kara şu cümleleri kaydetti.

‘’Fatih ve II. Bayezıt dönemi ünlü hekim ve cerrahlarından biri olan Sabuncuoğlu Şerefeddin (1385-1468) Amasya’da doğmuş ve hekimlik yapmış çağdaş anlamda özgün bir bilim adamıdır. Her türlü sağlık alanında geliştirdiği cerrahi teknikler, tasarladığı cerrahi aletler ve ürettiği bitkisel ilaçlar ile tıp dünyasına çok büyük katkılar sağlamıştır. Bunların yanında cerrahlık konusunda Akrabazin Tercümesi, Kitab- Cerrahiye-i al Haniye ve Mücerrabname olmak üzere üç önemli eseri bulunmaktadır. Tıp eğitimini aldığı ve 14 yıl boyunca çalışmalarını sürdürdüğü Bimarhane ise günümüzde Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi olarak hizmet vermektedir.  Ayrıca şehrimizde bulunan Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Lisesi, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu gibi pek çok eğitim kurumu ise ismini ünlü hekim Sabuncuoğlu Şerefeddin’den almıştır.

2 (6)

Amasya Üniversitesi olarak, şehrimizde yetişen bu değerimizin adını, tüm dünyaya duyurmak, Sabuncuoğlu Şerefeddin ismini sağlık alanında hakkettiği yere oturtmak ve bu alanda yapılan ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmaları yayınlamak için, Sabuncuoğlu Şerefeddin ismini taşıyan akademik bir dergi çıkartmış bulunmaktayız.

Yayın hayatına 2019 yılı Ağustos ayında başlayacak olan Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Bilimleri Dergisi (Sabuncuoglu Serefeddin Health Sciences, ISSN: 2667-6338), akademik, bilimsel ve araştırmaya dayalı çalışmaların hem basılı hem de elektronik ortamda, şubat ve ağustos aylarında yılda iki sayı olacak şekilde yayımlanması planlanan uluslararası hakemli bir dergidir.

Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Bilimleri Dergisi (Sabuncuoglu Serefeddin Health Sciences) Ağustos 2019 sayısı için literatüre ve bilim dünyasına katkı sunacak çalışmalarınızı bekler, değerli katkılarınız için teşekkür ederiz.’’

Dergi Kapak