Rektör Elmacı’nın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Rektör Elmacı’nın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı (1)

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı yazılı bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmacı ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin 15 Temmuz hain darbe girişiminin karşısında gösterdikleri onurlu duruşun 4. yıldönümünü kutluyoruz.

15 Temmuz 2016’da devletin uçakları, tankları ve silahları terör örgütü FETÖ/PDY tarafından milletimize doğrultulmuş ancak bu hain kalkışma, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ve aziz milletimizin destansı mücadelesi ile etkisiz hale getirilmiştir. 15 Temmuz’da tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri etrafında birleşen milletimiz, halkın gücünün üstünde bir güç olmadığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadığımız hain darbe girişimi, üzerinden geçen bu dört yılda, milli irademizi ve halkımızın sarsılmaz birliğini hedef alan Türk tarihinin kaydettiği en büyük ihanetlerden biri olduğu gerçeği her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. Amasya Üniversitesi olarak bugün bize düşen görev, yeni yetişen nesillerin bir daha bu çeşit örgütlerin ve yapıların hedefi olmaması için, bilimin ışığında ülkesini, vatanını, milletini seven nesiller yetiştirmek ve gençlerimizi her platformda bilgilendirmektir.

Hainlerin karşısında canlarını kurşunlara, tanklara, uçaklara siper eden şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi şükranla anıyor, bu kalleş girişimde bulunanları bir kez daha lanetliyorum” dedi.

Basın yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü