Rektör Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Süleyman Elmacı, düzenlenen devir teslim töreniyle görevi Prof. Dr. Metin Orbay’dan görevi devraldı. Rektörlük binası konferans salonunda yapılan devir teslim törenine yeni rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Elmacı; Prof. Dr. Metin Orbay, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, üniversitemiz idarecileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

IMG_4227

Geçmişte Olduğu Gibi Şimdi de Odağımızda Öğrencilerimiz Olacak

Yeni Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Elmacı konuşmasında şu cümleleri kaydetti:

‘'Bu kutsal görevi teveccüh ederek bizi layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanı’mıza, YÖK Başkanı’mıza ve YÖK kurulu üyelerine üniversitemiz ve şahsım adına teşekkür ediyorum.

Kurumların çalışmaları bir anlamda bir bayrak yarışıdır. Bu bayrak yarışında Hocamız bayrağı bize teslim diyor. Hocamıza bugüne kadar yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ederim. Bundan sonra da bizim çalışmalarımıza destek vereceğinden kesinlikle eminim ve bu kanaatim tam olarak tecelli etmiştir.  Hep birlikte daha iyiye, daha güzele, daha mükemmele ulaşma gayretlerimize Metin Orbay ve ekibinin bizi yalnız bırakmayacağına inanıyorum.

IMG_4288

Amasya gibi bir güzide şehirde bulunan bir üniversitenin rektörü olmak bizleri onurlandıracak; aynı zamanda Amasya halkıyla bugüne kadar gelinen noktayı daha ileri götürebilmek var gücümüzle çalışacağız. Halkımızla sıkı bir iş birliğinde olma prensibini geçmişte olduğu gibi bundan sonra da devam ettireceğiz.

Üniversitemizin bugüne kadar olduğu gibi gelecekteki çalışmalarının odak noktasında da öğrencilerimizin bulunacağını ve öğrencilerimizin başarılı olması için elimizden gelen her şeyi yapmaktan kaçınmayacağımızı burada özellikle belirtmek isterim.

Bu düşünce ve duygularla aldığımız bu kutsal zor görevi yerine getirirken ayaklarımızın geri kaçmamasını ve sabırla, metanetle çalışabilmemizi bize lütfetmesini rabbimden niyaz ediyorum, hepinize saygılar sunuyorum.’’

Doyduğum Yer Olarak Kendimi Amasyalı Hissediyorum

Devir teslim töreninde bir konuşma yapan Prof. Dr. Metin Orbay ise, iki dönemdir yürüttüğü görevi süresince, akademik ve idari anlamda disiplin içinde ve istihdam odaklı büyümeye gayret ettiklerini; bu gayretin bir sonucu olarak özellikle ilçelerdeki meslek yüksekokullarındaki yerleşkelerde markalaşmanın gözle göründüğünü belirterek; “Mutlaka eksikler vardır, hatalar vardır; ama iyi şeyler olduğunu ben kendi adıma söyleyebiliyorum. İlk yola çıkış felsefemiz ulaşılabilir olmaktı, ulaşılabilir olduğumuzu düşünüyorum.  Hesap verilebilir olmaktı, hesap verebildiğimizi düşünüyorum.

IMG_4231

Bunları yaparken tek başımıza değildik; YÖK Başkanı’mızın desteği hissettik, ilimizin valilerinin, belediye başkanlarının, sivil toplum örgütlerinin, kamu kurum kuruluşlarının tamamının desteklerini hep yanı başımızda hissettik. Özellikle bütçe konusunda Naci Bostancı Hoca her zaman yolumuzu açmıştır. İktidar, muhalefet diğer milletvekillerimizin de önemli katkıları oldu.

Doyduğum yer olarak kendimi Amasyalı hissediyorum. Amasyalıya bir vefa borcumuz var. Çünkü biz burada 1994 yılında akademik anlamda doğduk, evlendik, çoluk çocuğa karıştık, mezar yerine kadar bu şehirden almış insanlarız. Bu süreçte ailemi çok ihmal ettiğimi düşünüyorum, eşime sonsuz teşekkürler ediyorum.'' dedi.

IMG_4310

Devir teslim töreninin ardından tebrikleri kabul eden Prof. Dr. Süleyman Elmacı 27.05.2019 tarihi itibariyle görevine başladı. Her iki Rektör de kendilerine takdim edilen çiçekleri eşlerine sundular.

IMG_4302

IMG_4366