Okumak, Verdiğim En Önemli Karar Oldu

Gümüşhacıköy Hasan Duman Meslek Yüksekokulunda 2018-2019 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Yüksekokul öğrencilerinin tören alanında yerlerini almalarıyla başlayan programa Belediye Başkanı Zehra Özyol, Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, Gümüşhacıköy Hasan Duman MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Dr. Yusuf Kemal Öztürk, akademik ve idari personel, öğrenciler ve öğrenci yakınlarından oluşan kalabalık bir izleyici topluluğu katıldı.

IMG_0349

Okumak, Verdiğim En Önemli Karar Oldu

Mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan okul birincisi İlyas Gül; hayat boyu öğrenci kalabilmenin önemine dikkat çekerek her insanın yaşam adlı öğretmenin gölgesinde ‘bir öğrenci’ olduğunu söyledi. Gül; ‘’Biz eğer geleceğin mimarıysak yerimizde saymamalı daima ileriye bakmalıyız. Eskimiş bir zihin bize yakışmaz. ‘’ dedi.

IMG_0164

İlyas Gül; ‘’Bu okula farklı bir yaşamdan, özgürlüğünü kaybetmiş bir birey olarak geldim; ancak yaşamak özlemi, kendimi ve ne istediğimi bulmakta bana en büyük öğretmen oldu. Okumak zihnimi aydınlatmak ve dünyamı aydınlatmakta bu hayatta verdiğim en önemli karar oldu.’’ cümleleriyle duygularını ifade etti.

Mezuniyet Bir Başka Basamağın Başlangıcıdır

IMG_0185

Yüksekokul Müdürü Dr. Yusuf Kemal Öztürk yaptığı konuşmada hedeflerinin eğitim kalitesinden ödün vermeden, fiziksel kapasiteyi güçlendirerek büyümeye devam etmek ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara elemanları yetiştirmek olduğunu söyledi.

‘’Yüksekokulumuzun başarısı hepimizin başarısıdır’’ diyen Dr. Öztürk konuşmasının devamında ise gençlere şu cümlelerle seslendi.

‘’Öncelikle hepinizi kutluyorum. Hayat serüveninizin en önemli sınavlarından birini başarıyla geçtiniz. Okula ilk başladığınız günden bugüne değin bilgi ve erdemle donatıldınız. Biliniz ki mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz okul anılarınıza dönüşecektir. Gelecekte gösterdiğiniz başarılarla bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inancım tamdır. Yolunuz bahtınız açık olsun.''

IMG_0123

Öztürk konuşmasını şöyle tamamladı:

‘’Yüksekokulumuzun kuruluşundan itibaren desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay'a, okulumuzun kurulması sürecinde vermiş olduğu desteklerinden ötürü hayırsever hemşerimiz Hasan Duman Beyefendiye ve üniversitemiz yönetimine, akademik ve idari personelimize teşekkürü bir borç biliyor, emeği geçen herkese şahsım ve yüksekokulum adına teşekkür ediyorum.’’

Önce İş Sonra Eş

IMG_0217

Salonu dolduran coşkulu kalabalığı selamlayarak konuşmasına başlayan Rektörümüz Orbay, yüksekokulun kurulmasında büyük katkıları olan Hasan Duman’a bir kez daha teşekkür ederek sağlık sorunları nedeniyle törene katılamayan Duman’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Orbay; ‘’Hasan Duman sanılanın aksine çok zengin olduğu için okul yaptırmış biri değildir. Gurbette işçi olarak kırk yıl çalıştıktan sonra beldesine dönerek biriktirdiği tüm ikramiyeyi ilçesinin ve ülkesinin gelişmesi için yüksekokula bağışlamış bir hayırseverdir. Rahatsızlığı sebebiyle mezuniyet programımıza katılamadı; kendisine acil şifalar diliyorum.’’ cümlelerini kaydetti.

IMG_0137

Yüksekokulun başarısında kaymakamlığın, belediyenin, sivil toplum kuruluşlarının ve ilçe halkının büyük katkısı olduğunu belirten Rektör Orbay, gençlere ve velilere seslenerek ‘önce iş sonra eş’ dedi.

Öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen üniversitemiz personeline de teşekkür eden Orbay; gençlere mezuniyet sonrası hayatlarında aileleriyle birlikte mutlu, sağlıklı ve başarılarla dolu bir yaşam diledi.

Sizleri Ağırladığımız İçin Çok Mutluyuz

IMG_0253

Mezuniyet töreninde gençleri yalnız bırakmayan Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol ise yaptığı konuşmasa üniversiteli gençleri iki yıl boyunca Gümüşhacıköy’de ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi. Özyol; ‘’Gençlerimizden memleketlerinde, gittikleri yeni şehirlerde Gümüşhacıköy’ü anlatmalarını, arkadaşlarına ilçemizi tavsiye etmelerini istiyoruz. Hepinizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, bilimin ışığında selamlıyor, mezun öğrencilerimizi tebrik ediyor, bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum.’’ dedi.

IMG_0285

Mezuniyet tören programı okul derecesi yapanlara ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Okul birincisi Yerel Yönetimler programından İlyas Gül, okul ikincisi Bankacılık ve Sigortacılık programından Edanur Keleş, okul üçüncüsü ise yine Bankacılık ve Sigortacılık programından Gülcan Gazi oldu.

IMG_0377

Törenler bölümler bazında dereceye girenlere başarı belgeleri ve çeşitli ödüllerin verilmesi, kep töreni ve yemek ikramının ardından son buldu.