Öğretim Üyelerimiz Haberaks TV’de KUSİ’yi Anlattı

Teknoloji Fakültesi öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Arif Gök ve Doç. Dr. M. Burak Bilgin Samsun Haberaks TV’de Doç. Dr. Yetkin Bulut’un sunduğu Ortak Fikir programına katılarak Amasya Üniversitesi Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği (KUSİ) hakkında bilgi verdiler.

Doç. Dr. Arif Gök, kamu-üniversite-sanayi iş birliğini AR-GE ve yenilik ekosistemini geliştirebilmek, artırabilmek ve ülkemizdeki birçok üretimi yerlileştirebilmek adına hem kamunun hem sanayinin hem de üniversitenin bir araya geldiği, getirildiği bir etkinlik olarak tanımladı. Ülkemizde 90’lı yılların başından itibaren kamu-üniversite-sanayi iş birliklerinin başladığını söyleyen Gök, Amasya Üniversitesi KUSİ olarak ise sanayicinin akademinin karşısına çıkardığı problemleri çözer hale geldiklerini belirtti.

Doç. Dr. M. Burak Bilgin Yeşilırmak Havza Geliştirme Projesi (YHGP) kapsamında TR83 adını alan Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde bulunan üniversite rektörlerinin, valililerin ve sanayi temsilcilerinin iş birliği içerisinde olduğunu, beraber çalışmaya gayret ettiklerini söyledi.