Öğrencilerimize AB Projesi Kapsamında Staj İmkanı

“Havayolu Yönetiminde Glottik Ve Ekstraglottik Alternatif Hava Yolu Yöntemlerinin Kullanımı” projesi kapsamında on altı öğrencimiz Romanya Craiova Üniversitesi ve Macaristan Debrecen Üniversitesinde proje konusuyla ilgili staj faaliyetlerinde bulunacaklar. Macaristan ve Romanya’ya gidecek öğrenciler faaliyet öncesi İngilizce dil bilgisi kursu ve Avrupa Birliği uyum kursu gibi eğitimlere de katıldılar.

ab s1

“Avrupa Birliği Bakanlığı Erasmus+ KA202 Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklık Projeleri“kapsamında 206 proje başvurusu arasından seçilerek, kabul edilen yirmi altı projeden biri olan “Hava Yolu Yönetiminde Glottik ve Ekstraglottik Alternatif Hava Yolu Yöntemlerinin Kullanımı” isimli proje Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri Aslı Kurtgöz ve Arslan Say tarafından hazırlanırken, yürütücüsü ise Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay.

Öğrenciler hareketlilik öncesi Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay ve üniversitemiz yönetimi ile bir araya geldiler. Orbay öğrencilere staj faaliyetlerinde başarılar diledi. Ayrıca hareketliliğin öğrenciler için benzersiz bir bilgi ve beceri deneyimi oluşturacağını ve bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

ab s2