Öğrenci Bilim Şöleni (TUDOB) Bildiriler Kitabı Yayımlandı

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından 25-26 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen ve TUDOB-2018 ismiyle anılan Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Bilim Şöleninde sunulan bildiriler kitap haline getirildi.

Düzenleme kurulu başkanlığını Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Köksal’ın, Düzenleme ve Bilim Kurulu üyeliğini Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim elemanlarının yaptığı bilim şöleninde kırk öğrenci tarafından 39 bildiri sunulmuştu.

Haziran 2019’da Amasya Üniversitesi Yayınları bünyesinde basılan kitapta 21 bildiri yer aldı. Aynı zamanda http://tudob2018.amasya.edu.tr/media/2088/00tudob_kitap.pdf adresinden elektronik olarak da ulaşılabilen “Bildiriler” kitabının editörlüğünü ise Prof. Dr. M. Fatih Köksal ile Arş. Gör. Mevlüt İlhan yaptı.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Bilim Şöleni (TUDOB) Bildiriler kitabının “sunuş” kısmında TUDOB ile ilgili olarak Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Fatih Köksal şunları ifade etti:

“TUDOB-2018’i ilk deneyimimiz olması hasebiyle kendi bünye­miz içinde yapmayı uygun gördük. Eksiklerimizi, hatalarımızı göre­lim ve bir dahakinde daha güzeli yakalayalım diye sadece Amasya Üniversitesi araştırma görevlileri, doktora ve yüksek lisans öğren­cileri ile lisans öğrencilerinin katılacağı bir bilim şöleni olsun iste­dik. Bu işe gönül veren, hevesli, arzulu öğrencilerimiz, kendilerine rehberlik eden hocalarının da destek ve katkılarıyla bildirilerini su­numa hazır hâle getirdiler. Bildirilerin çoğu, orijinalliği, sunum gü­zelliği vb. bakımlardan normal kongre ve sempozyumlardaki bildi­rileri aratmıyordu. Nitekim buradaki bildirileri okuyanlar da buna tanıklık edeceklerdir.

Hedefimiz TUDOB’un biri ulusal, biri uluslararası düzeyde olmak üzere iki yılda bir düzenlenmesi ve bir gelenek oluşturmasıdır. De­mek ki sırada önümüzdeki yıl mayıs ayında yapılacak TUDOB-2020 var.

Yapılan bütün etkinliklerde bizleri teşvik eden, her bakımdan destekleyen eski Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay ile geleneği devam ettirerek sempozyum bildirilerinin basımına onay veren Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Elmacı’ya teşekkür ederiz.’’

1 (1) (8)

Kitaba ulaşmak için tıklayınız: http://tudob2018.amasya.edu.tr/media/2088/00tudob_kitap.pdf