Nevruz Bayramı’nı Bu Yıl Da Coşku İçinde Kutladık

Baharın, bolluk ve bereketin müjdecisi Nevruz Bayramı Şehzadeler Gezi yolunda il protokolü ve vatandaşların katılımıyla coşku içinde kutlandı. Kutlamaya Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 23. Dönem Amasya Milletvekili Akif Gülle, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldı.

nev 1

Vatandaşların Nevruz Bayramını kutlayan Vali Varol; dünyanın farklı coğrafyalarında, farklı isimlerle Nevruz Bayramının kutlandığını; bu kutlamaların özünün ise aynı olduğunu kaydetti. Varol, baharın gelişini kutlamak; paylaşmayı, birliği beraberliği vurgulamak için kutlanan Nevruz Bayramı’nın Türk milleti açısından ise öneminin oldukça büyük olduğunu söyledi.

nev 3

Varol şöyle devam etti:

“Nevruz Bayramı dünyanın her yöresinde farklı isimlerde, farklı şekillerde kutlanan bir bahar etkinliği; ama özellikle biz Türk Milleti için ayrı bir anlamı var. Nevruz Bayramı bizim varoluşumuzla ilgili çeşitli efsanelerle de ilişkilendirilmiş ve kültürümüzün temel parçalarından bir tanesi olmuştur.

Nevruz Bayramı’nda tüm Orta Doğu ve Türk coğrafyasında baharın gelişi, doğanın tekrar uyanışı coşkuyla kutlanıyor. Her sene tekrarlanan bu uyanış döneminin bizler, gençlerimiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Baharla birlikte hem ülke olarak hem aile hem de bireysel olarak tüm sıkıntılarımızı aşmayı diliyorum. Yine tarım ve hasat döneminin çok bereketli geçmesini, ekonomik olarak ülkemizin yaşadığı geçici duraksamayı aşmasını velhasıl herkesin derdine bu yeniden uyanan doğanın bir çare getirmesini temenni ediyorum.”

Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise yaptığı konuşmada, baharın başlangıcını ve doğanın bereketini simgeleyen Nevruz Bayramını kutlayarak, bahar mevsiminin Amasya’ya hayırlar getirmesini temenni etti.

nev 2

Program, Üniversitemiz Halk Oyunları Ekibi, İlduş Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibinin halk oyunları gösterisi ile devam etti. Ayrıca program kapsamında Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri müzik sunumu icra ederken Amasya Anadolu Lisesi öğrencileri gösteri düzenledi.

nev 4

Daha sonra Türklerin Ergenekon’dan çıkışını sembolize eden demir dövme seremonisi yapıldı ve geleneksel Nevruz ateşi yakılarak halaylar çekildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay da Geleneksel Nevruz Ateşi üzerinden atladı.

Program kapsamında halat çekme, yumurta tokuşturma gibi günün Nevruz Bayramı’na özgü yarışmalar da düzenlendi. Rektörümüz ve il protokolü de bu yarışmalara katıldı.

nev 5