Ne Yaparsanız Yapın Aşk İle Yapın

Sabuncuoğlu Şereffeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni yoğun katılımla üniversitemiz spor salonunda gerçekleştirildi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kara, akademik ve idari personel, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.

IMG_6871

Azimle ve İnatla Çalıştık

Mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan Okul Birincisi Elif Yıldız; öğrenciliği boyunca tüm mezun arkadaşları gibi azimle ve inatla çalışarak bu noktalara geldiğini ifade ederek üzerlerinde emeği olan tüm hocalarına mezun arkadaşları adına teşekkür etti.

IMG_6970

Konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Biz her şeyi gençliğe bırakacağız, geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.” sözünü hatırlatarak ‘’ Bizler bir mevsimlik çiçek gibi bu okuldan gelip geçiyoruz, daha önce başkalarının da geçtiği gibi. Ancak mevsim bitecek, bizler başka iklimlerde çiçek açmaya devam edeceğiz ve yeni çiçekler yetiştireceğiz.’’ dedi. Elif Yıldız tüm arkadaşlarının mezuniyetini kutlayarak yollarının açık olması temennisinde bulundu.

Sevgi Rehberiniz Mutluluk Kaderiniz Olsun

Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kara ise yaptığı konuşmada ailelere, öğrencilere, mesai arkadaşlarına ve üniversitemiz yönetimine katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

IMG_6986

Prof Dr. Kara konuşmasının başında öğretim elemanlarına seslenerek ‘’Kıymetli Öğretim Elemanı Arkadaşlarım; sizler hem öğrenen hem de öğrendiklerini öğreten kişilersiniz. Bu sebeple hızla değişen dünyayı takip etmek ve dinamiklerini iyi kavramak zorundasınız. Meslektaşlarım bu şeref tablosu sizlerin eseri, çünkü bütün bu çalışmalarınızın yanında, varlık sebebimiz olan öğrencilerimize bilgi ve tecrübelerinizi aktararak, onları iş ve sosyal yaşamlarında başarılı olacak bireyler haline getirdiniz. Gençlerimizin bundan sonra elde ettikleri her türlü başarı ve yaptıkları yararlı hizmetler sizleri de onurlandıracaktır. Emeklerinizden dolayı, öğrencilerimiz ve yakınları adına hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.’’ dedi.

IMG_8331

Konuşmasının devamında gençlere seslenen Prof. Dr. Kara; ‘’Öğrenmenin sonu ve mekânı yoktur mezuniyet sadece okul yaşamının sonudur. Aynı zamanda bu son yeni bir başlangıçtır. Bu hayat mücadelesinin başlangıcıdır. Bu mücadelede, öğretmenlerinizden öğrendiğiniz yeni bilgiyi öğrenme ve öğrendiklerinizi kullanabilme yetisi ile başarılı olacaksınız. Her zaman yenilikleri takip edin, araştırarak doğru bilgiye ulaşın işinizi severek yapın, karşılaştığımız problemleri çözerken sabırlı ve hoşgörülü olun, Arkadaşlar şunu bilin ki gösterdiğiniz her başarı hem ailenizi hem de bizleri mutlu edecektir. Son olarak sizleri yeni yaşamınıza uğurlarken "sevgi rehberiniz mutluluk kaderiniz olsun” temennisinde bulunuyor ve Allah yolunuzu açık etsin diyorum. Hepinizi Sevgi ve saygı ile selamlıyorum.’’ cümlelerini kaydetti.

Ne Yaparsanız Yapın Aşk İle Yapın

IMG_6998

Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay yaptığı konuşmada mezun yakınlarını selamlayarak ‘’Güzel yurdumuzun dört bir yanından gelen anneler, babalar, mezun yakınları sizleri öğrencilerimiz ve personelimiz adına saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Şehzadeler şehrine hoş geldiniz.’’ dedi.

Mezun öğrencilerimizle hiçbir idari adli problem yaşamadıklarını kaydeden Orbay; evlatlarını iyi yetiştirdikleri için ailelere özellikle teşekkür etti. Gençlerin mezuniyet sonrası hayatlarında da iyi insanlarla karşılaşmalarını dileyen Orbay; her zaman hatırlattığı gibi ‘önce aş sonra iş’ dedi. Gençlere ‘ne yaparsanız yapın aşk ile yapın’ diyen Orbay, temennilerinin gençlerin sevdikleri işlerde çalışmaları olduğunu ifade etti.

IMG_8288

Mezuniyet tören programı okul derecesi yapanlara ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Birinci Çocuk Gelişimi programından Elif Yıldız, yine aynı programdan Büşra Ay, olurken okul üçüncüsü Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programından Bünyamin Soykök oldu.

IMG_8295

Törenler bölümler bazında dereceye girenlere başarı belgeleri ve çeşitli ödüllerin verilmesi, kep töreni ve yemek ikramının ardından son buldu.

IMG_7138