Muharip Gaziler Amasya’da Buluştu

Amasya Tamiminin 100. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Merkezi tarafından Amasya’da istişare toplantısı yapıldı. Üç gün süren istişare toplantısına, ülke genelindeki derneklerin şube başkanları ve dernek yönetimi katıldı. Üniversitemizde de gaziler onuruna bir yemek verildi. Yemeğe Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, Genel Sekreterimiz Hasan Özyurt, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı E.P.Kd.Alb. M. Şükrü Tandoğan ve yönetim kurulu üyeleri, 81 ilin dernek yöneticileri ve gazilerimiz katıldı.

IMG_3455

Derneğin Genel Başkanı Kıbrıs Gazisi E.P.Kd.Alb. M. Şükrü Tandoğan, derneklerinin kanunla kurulan ve kamu hizmeti yapan bir dernek olduğunu ifade etti. Türkiye genelinde 68 şube, 56 temsilcilikle büyük bir dernek olduklarını kaydeden Tandoğan; tüzükleri gereği senede iki kez toplandıklarını ve bu toplantılarda çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti. Derneklerinin bir amacının da gazilerin hak ve hukuklarının kazanılması bağlamında çalışmalar yapmak olduğunu ifade etti.

IMG_3415

Muhrip gazilerinin düşman ordusuyla savaşan gaziler olduğunu söyleyen Tandoğan; bünyelerinde İstiklal Savaşı gazileri, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekâtı gazileri olduğunu belirtti.

Amasya Tamiminin 100. Yıl Dönümü etkinliklerini kapsamında Amasya’da bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını kaydeden Tandoğan; Amasya’nın Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından önemli bir şehir olduğunu kaydetti.

IMG_3410

Edirne’den Kars’a onlarca gazinin eşleriyle beraber Amasya’da buluştuğunu söyleyen Tandoğan; amaçlarının halkla kaynaşmak, Amasya’nın tarihi kültürel alanlarını görmek ve Amasya Tamimimin 100. Yıl Dönümü etkinliklerinde yer almak olduğunu söyledi. Tandoğan, Rektörümüz ve üniversitemiz yönetimine katkılarından dolayı teşekkür etti.

IMG_3403

96 yaşındaki Kore ve Kıbrıs gazisi Kastamonu Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ali Cesuroğlu Türkiye’nin yaşayan en yaş almış gazilerinden birinin kendisi olduğunu kaydetti. Emekli Hâkim Albay Cesuroğlu, Amasya gibi kadim bir şehirde bulunduğu için çok mutlu olduğunu; üniversitemizin misafirperverliğinden dolayı Rektörümüz nezdinde tüm Amasya Üniversitesi ailesine teşekkür etti.

IMG_3419

Gazileri üniversitemizde ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduğunu belirten Rektörümüz Orbay, ‘’Bugün tüm dünyanın hayranlıkla izlediği birlik beraberlik duygularımızın köklü tarihi din, dil, ırk ayrımı olmaksızın vatan topraklarında koyun koyuna yatan şehitlerimizin ve aynı cesaretle vatanı için canını feda etmekten çekinmeyen gazilerimizin eseridir. Ülkemizin dört bir yanında iç ve dış tehditlere karşı canını hiçe sayarak vatan için toprağa düşen asker ve sivil şehitlerimizi ve gazilerimizi de minnetle anıyoruz. Bu vesilesiyle ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları huzurunda vatan için canını feda eden şehitlerimiz ile bedenini siper eden gazilerimizi minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum.'' dedi.

IMG_3398

IMG_3450