Milli Ağaçlandırma Günü Çerçevesinde “Geleceğe Nefes Ol” Kampanyası Fidan Dikimi Etkinliği

01 (1)

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ Geleceğe Nefes Ol Kampanyası kapsamında gerçekleşen etkinlikte il protokolü, öğrenciler ve vatandaşlarımızla birlikte ‘Geleceğe Nefes Ormanı’nda fidan dikti.

Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından ülkemiz genelinde düzenlenen ve ilimizde de vatandaşlarımızın duyarlılığı sayesinde geleceğe nefes olmak için hedeflenen 50200 adetlik fidan miktarını geçen seferberlik kapsamında fidanlar 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde saat 11.11’den itibaren toprakla buluştu.

Yeni Çevre Yolu Fındıklı Bağlar Üstü mevkii ve Sevincer köyü mevkiindeki ‘Geleceğe Nefes Ormanı’ ağaçlandırma alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan etkinliğe Vali Dr. Osman Varol’un yanı sıra Amasya Milletvekili M. Levent Karahocagil, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Atlı, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldı.