Millî Mücadelenin 100. Yılında Kurtuluş Yolu Karma Sergisi

‘Millî Mücadelenin 100. Yılında Kurtuluş Yolu Karma Sergisi’ İlimiz Valisi Dr. Osman Varol’un da katılımıyla Hazeranlar Konağında açıldı.  Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Üniversitemiz iş birliğiyle düzenlenen sergide Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü akademisyenleri ile üniversitemiz Eğitim Fakültesi ve Tasarım Meslek Yüksekokulundan akademisyenlerin çalışmaları yer aldı.

IMG_4701

Millî Mücadelenin ve Amasya Tamiminin 100. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesindeki 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen sergiye il protokolü, kamu kurum kuruluş temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra Amasyalı vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.  Sergide Millî Mücadelemizin önemli merkezleri olan Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas, Afyon, İzmir ve Ankara illerini kapsayan tarihsel yansımalarının anlatıldığı eserler yer aldı.

IMG_4710

Sergiyi gezerek eserleri dikkatlice inceleyip eser sahiplerinden bilgi alan Vali Varol, sanatçılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

IMG_4725

IMG_4790