Merkezi Araştırma Laboratuvarı Denetimden Başarıyla Geçti

Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı iki yıldır Tarım ve Orman Bakanlığından almaya hak kazandığı Toprakta Verimlilik Analizleri (Kapsam 1) yetkisinin haricinde, Merkez Müdürü Doç. Dr. Melek Gül ve laboratuvar personelinin özverili çalışmalarıyla Detaylı Toprak Analizi (Kapsam 2), Sulama Suyu Analizi (Kapsam 3), Bitki Analizi (Kapsam 4)’te yetkilendirmeye başvurmuş buna istinaden Tarım ve Orman Bakanlığının yetkilendirme denetiminden başarı ile geçmiştir.

lab 1

Bu yetkilendirme sayesinde Amasya’da ve il dışından birçok çiftçi ve özel kurumun analiz talepleri karşılanabilecektir. Tarım bakanlığından destek almak isteyen çiftçilerimize yetkili olarak analiz sonuçları verilebilecek bu da bölge halkımız için önemli bir fayda sağlayacaktır.

lab 2