KAMUOYUNA DUYURULUR

Üniversitemiz Rektörlüğü, Anayasa Mahkemesinin, “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi” metnine imza atan akademisyenler ile ilgili aldığı karara tepki göstererek bir açıklama yayımladı.

Yapılan yazılı açıklamada, “'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’ metninin; PKK/KCK terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kazdığı hendek ve çukurlarla, şehir merkezlerinde estirdiği terör eylemlerini kamuoyunun dikkatinden kaçırma ve olayların tek sorumlusunun devletin güvenlik güçleri olduğunu gösterme amacı taşıdığı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne terör örgütüyle uzlaşma çağrısı yaptığı belirtilmiştir.

Sözde Barış Bildirisi, cebir, şiddet veya tehdit içeren terör eylemlerini meşru gösteren ve bu yöntemlere başvurmayı teşvik eden bir utanç belgesi niteliği taşımasına rağmen, Anayasa Mahkemesinin 26.07.2019 tarih ve 2018/176135 Sayılı kararıyla; Sözde Barış Bildirisine imza veren akademisyenler hakkındaki cezai işlemlerde 'ifade özgürlüğünün ihlal edildiği' belirtilerek skandal bir karara imza atmıştır.

Amasya Üniversitesi Rektörlüğü olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin milli birlik ve beraberliği ile bekasını tehdit eden terör örgütlerine karşı yaptığı ve yapacağı tüm operasyonları sonuna kadar destekliyor, ifade özgürlüğü adı altında cebir, şiddet veya tehdit içeren terör eylemlerini meşru gösteren bildiriyi bir kez daha nefretle kınıyoruz.” denildi.

Amasya Üniversitesi Rektörlüğü

Amasya Üniversitesi (14)