İstiklal Marşımızın Kabulünün 98. Yılını Kutluyoruz

İstiklal Marşımızın kabul edilişinin yıl dönümü kutlamaları kapsamında Genç Düşünce Kulübü tarafından ‘İstiklal Marşının Kabulü ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’ başlıklı bir konferans düzenlendi. Milli Hakimiyet yerleşkesi konferans salonunda yapılan programa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kandemir, Gençlik Merkezi Müdürü Şahin Gümüş, personelimiz ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşımızın Kabulünün 98. Yılını Kutluyoruz 01

Öğrenci Konseyi Başkanı Ferdi Karakuş yaptığı konuşmada Mehmet Akif’in gençliği idealize ettiği Asım karakterine dikkat çekerek ‘’Asım bugün lisede sınıfta, üniversite koridorlarında, kütüphanelerdedir. Fabrikada işçi, mühendis, hastanede doktor, hemşiredir. Asım, askerde Mehmetçiktir. Memleketin en ücra köşelerindeki okullarda öğretmendir. O, hakikati eğip bükmeyendir. O, şartlar ne olursa olsun hakkı tutup kaldırandır.’’ dedi.

İstiklal Marşımızın Kabulünün 98. Yılını Kutluyoruz 02

Üniversitemiz akademisyenlerinden Öğretim Görevlisi İsa Çolaker de Mehmet Akif’in edebi kişiliğini şiirlerinden de örnek vererek anlattı. Ülke olarak Akif’in fikir dünyasına daha çok ihtiyaç duyulduğunu söyleyen İsa Çolaker; Akif’in gençliğe mesajının çok çalışmak olduğunu söyledi. Akif’in ‘Batı’nın ilmini alınız; fakat son sürat çalışmaya devam ediniz’ dediğini belirten Çolaker; imanlı, edepli, liyakatli ve vicdanlı olmak gerektiğini kaydetti. Akif’in yüz yıl önce ne söylemişse bugün çıktığını söyleyen Çolaker; gençlerden vatana millete sahip çıkmaları istedi.

İstiklal Marşımızın Kabulünün 98. Yılını Kutluyoruz 03

Program sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kandemir, katkılarından dolayı Çolaker’e teşekkür ederek sertifika takdim etti.

İstiklal Marşımızın Kabulünün 98. Yılını Kutluyoruz 04