İlahiyatçı Olmak Bir Kimlik Meselesidir

İlahiyat Düşünce Kulübü tarafından organize edilen ‘İlahiyatçı Olmak Neyi Gerektirir?’ başlıklı konferans Yeşilırmak Yerleşkesi konferans salonunda yapıldı. Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt’un konuşmacı olarak katıldı konferans öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Konferansı İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik de dinleyici olarak katıldı.

İlahiyatçı Olmak Bir Kimlik Meselesidir 01

İlahiyatçı olmanın bir kimlik meselesi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yeşilyurt; İslam’ın aynı zamanda kimlik inşa eden, medeniyet kuran bir din olduğunu söyledi.

İlahiyatçı olmanın sadece akademik bir bilgiye sahip olmakla ifade edilemeyeceğini belirten Yeşilyurt; bir ilahiyatçının aynı zamanda o bilgiyi yaşayan, kişiselleştiren, anlamlandırabilen, sadece ezberlemekle yetinmeyip ezberlediğini anlayabilen bir kimliği ifade etiğini söyledi. Yeşilyurt; ‘’Çünkü Kur’an hayat rehberidir, kişiliğimizi, dünyamızı tanzim eder. Vizyon ve ufuk verir, çerçeve çizer.’’ dedi.

İlahiyatçı olmanın hayatın tüm alanlarını kapsadığını kaydeden Prof. Dr. Yeşilyurt; ‘’Bir ilahiyatçı içine kapalı, hayattan kopuk, kimseyle iletişimi olamayan bir kişilikte olmamalıdır; aksine girişken, tutuğunu koparan, okuduğunu anlayan, son derece güler yüzlü, ufuk ve gelecek vadeden bir kişilikte olmalıdır. Zira iyi bir ilahiyatçı olmak için önce kendi gönlümüzü inşa edeceğiz; sonra toplumu inşa edeceğiz. ‘’ cümlelerini kaydetti.

İlahiyatçı Olmak Bir Kimlik Meselesidir 02

İlahiyatçı olmanın kısmetle, nasiple mümkün olduğunu söyleyen Yeşilyurt; ‘’Her mesleğin zorluğu vardır. Önemli olan zorlukların bizi yıldırmaması ve zorlukları aşabilme dirayetimizdir. İyi bir insan olmak iyi bir Müslüman olmak, iyi bir ilahiyatçı olmak için çaba göstermeliyiz. Derslerimiz çok diye hayattan kopmamalıyız, ibadetlerimizi aksatmamalıyız. Bahaneler aramadan çaba sarf etmeliyiz.’’  ifadelerini kullandı.

Gençlerden gelen soruları da cevaplandıran Yeşilyurt’a İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Şuayip Özdemir katkılarından dolayı teşekkür ederek çiçek ve fidan dikme sertifikası takdim etti.