ÇİD Akademi Sektör İş Birliği Programı Gerçekleştirildi

Çeviri Kulübü organizasyonuyla Yabancı Diller Yüksekokulu Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) Bölümü öğrencilerini çeviribilim alanında bilgilendirmek amacıyla ‘Çeviri İşletmeleri Derneği Akademi Sektör İş Birliği Programı’ gerçekleştirdi. Yeşilırmak Yerleşkesi konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Çeviri İşletmeleri Derneği (ÇİD) Başkanı Rafet Saltık, ÇİD Başkan Yardımcısı Talat Yazıcı ile ÇİD Genel Sekreteri ve Cihan Başarır konuşmacı olarak katıldı.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Keziban Orbay yaptığı açılış konuşmasında iletişime daha fazla ihtiyaç duyulan dünyamızda her bireyin birçok dil bilmesinin mümkün olamayacağı için çeviri hizmetlerine duyulan ihtiyacın günden güne arttığını söyledi. Prof. Dr. Keziban Orbay; Amasya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunun iletişimi güçlü mütercim-tercümanlar yetiştirmeyi amaç edindiğini kaydetti.

ç1

ÇİD Başkanı Rafet Saltık Mütercim-Tercümanlık Bölümü öğrencileriyle öncelikle kariyer planlaması konularında bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Saltık, ‘’Öğrencilik hayatınızda kariyer hedefinizi doğru konumlandırırsanız mutlaka başarırsınız. Bugün yapacağınız bilimsel çalışmalar yarın sizin önünüze onlarca kapı açacaktır.’’ dedi. Çevirmenlerin yazılı anlatma yeteneklerinin güçlü olduğunu söyleyen Saltık, gençlerden yazma yeteneklerini geliştirmelerini, iyi bir dinleyici olmalarını, iyi bir bilgisayar kullanıcısı olmalarını ve çok okumalarını istedi. Çeviride metin yazarlığının geleceğinin çok parlak olduğunu söyleyen Saltık; gençlere bu alana yönelmelerini tavsiye etti.

ÇİD Başkan Yardımcısı Talat Yazıcı çeviri hizmetlerinde dünya ve kalite standardı hakkında konuşurken; ÇİD Genel Sekreteri Cihan Başarır ise çeviride kullanılan bilgisayar destekli programlar hakkında bilgi verdi.

Gençlerden gelen soruları da cevaplandıran katılımcılara Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Keziban Orbay, Doç. Dr. Kadim Öztürk ve Doç. Dr. Oktay Eser tarafından teşekkür edilerek ağaç dikme sertifikası takdim edildi.

ç2