Bilimsel Proje TÜBİTAK Tarafından Kabul Edildi

Üniversitemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Betül Canımkurbey’in yürütücü olarak yer aldığı 3501-Kariyer Geliştirme Programı kapsamında TÜBİTAK’a sunmuş olduğu ‘Yeni Bir Dizi Piren Merkezli Elektroaktif Molekül Tasarımı ve Organik Alan Etkili Transistör Uygulamaları’ başlıklı projesi kabul edildi. Projede ayrıca Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi de yer alıyor.

Dr. Öğr. Üyesi Canımkurbey, proje ile üniversitemizdeki mevcut ince film teknolojilerindeki çalışmaların daha ileri götürülmesini, üniversiteler ile Ar-Ge merkezleri arasındaki iş birliği platformlarının oluşturulması ve disiplinler arası çalışma yetkinliğinin artırılmasını hedeflediklerini kaydetti. Canımkurbey, projeye konu olan transistör çalışmalarıyla ülkemizde yeni kazanılan organik elektronik teknolojisinin gelişmesine de katkı sağlanması amaçladıklarını ifade etti.

Graphic1 (1)