Bakanlıktan Öğretim Üyemize Başarı Belgesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, KÜSİ paydaşları arasındaki sinerjiyi artırmak amacıyla oluşturulan KÜSİ Çalışma Grubu 12. Koordinasyon Toplantısı Karadeniz Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde Trabzon'da gerçekleştirildi. Toplantıda KUSİ İl Temsilcisi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Arif Gök’e Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez tarafından başarı belgesi verildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca belirlenen 2018 yılı Türkiye geneli KUSİ çalışma grubu üyelerinin il özelinde gerçekleştirdiği proje etkinlikleri, kurumsal alt yapının oluşturulması, firmaların fikri ve sınai mülkiyet haklar konusunda bilgi ve başvuru düzeyleri, AR-GE ve inovasyon ekosisteminin oluşturulması gibi konulardaki etkinlikleri dikkate alınarak verilen ödüller Türkiye genelinde dört akademisyene verildi. Toplantının ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi içerisinde bulunan KÜSİ Hatıra Ormanı’na Doç. Dr. Arif Gök adına bir de fidan dikimi gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Arif Gök ödül sonrası yaptığı değerlendirmede; ‘’Amasya Üniversitesi olarak kamu-sanayi-üniversite iş birliği, AR-GE ve yenilik ekosistemini geliştirebilmek adına ciddi gayretler sarf ediyoruz. KUSİ çalışmalarımız neticesinde onlarca firmayı ziyaret ettik. Bölgemizde AR-GE ve inovasyon ekosistemini oluşturabilmek için birçok proje hayata geçirdik. Üniversitemizin sanayicimizin yanında olduğunu göstermek adına üreticilerle çeşitli protokoller gerçekleştirdik. KUSİ çalışmalarına her zaman destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay’a, paydaşlarımıza ve çalışmalarımızı ödüllendiren bakanlığımız yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliğinin altını doldurabilmek bağlamında var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.’’ cümlelerini kaydetti.

Biz de Amasya Üniversitesi ailesi olarak Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyelerimiz Doç. Dr. Arif Gök’ü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.