Aşçılık Programı Öğrencilerimiz Madalyaya Doymuyor

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri ‘5. Uluslararası Bolu İzzet Baysal Mutfak Günleri Yarışması’nda toplamda 12 madalya kazanarak büyük başarı elde ettiler.

Beş farklı ülkeden 350 katılımcının yarıştığı ve Jüri Başkanlığını WACS Dünya Şefler Birliği Başkanı Thomas Andreas Gugler’in yaptığı yarışmada Aşçılık Programı öğrencilerinden Recep Yılmaz “Osmanlı Yemeği” kategorisinde “Kirde Kebabı” ile altın madalya, Kadir Ulusoy Amasya yöremize ait “Baklalı Dolma” yemeği ile “Yöresel Yemek” kategorisinde altın madalya ve yine “Yöresel Yemek” kategorisinde yarışan Melisa Öner, Van yöresine ait “Keledoş” yemeği ile altın madalya kazandı.

“Yöresel Yemek” kategorisinde yarışan diğer öğrencilerimizden Emine Kepür “Bursa İskender Kebabı” ile Melisa Taşyurdu Güneydoğu yöresine ait “İçli Köfte” ile Doğukan Akbulut ise Antep yöresine ait “Beyti Kebabı” ile gümüş madalya kazandı. Balık Kategorisinde ise “Roka Soslu Levrek” ile Şevval Buse Cebe gümüş madalya, Ayhan Pür ise “Baklava Yufkasına Sarılmış Levrek” ile bronz madalya almaya hak kazandı.

Tatlı Kategorisinde ise Meltem Arslan “Künefe” ile gümüş madalya, İlayda Şen ise “Kaymaklı Ayva Tatlısı” ile bronz madalya kazandı. Zehra Şahin adlı öğrencimiz ise Makarna kategorisinde “Kayseri Mantısı” ile bronz madalya kazandı.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kenan Pala yarışmaya katılan öğrencileri kutlayarak şu değerlendirmelerde bulundu.

"Öncelikle bu başarıyı elde eden öğrencilerimizi kutluyorum. Aşçılık programı olarak her yıl üstüne koyarak ilerliyoruz. Emeklerimizin karşılığını bu tarz uluslararası yarışmalarda almak bizi çok mutlu ediyor. Özellikle öğrencilerimizin Türk mutfağına ait lezzetleri tanıtması açısından bu tip organizasyonlarda yabancı jürilere yemeklerimizi beğendirmek özellikle Amasya'mıza ait baklalı dolma yemeğinin de ödül alması bizi ayrıca gururlandırdı. Bu başarının sağlanmasında bizden desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Cengiz Yıldırım ve tüm mesai arkadaşlarımıza ve en çok da öğrencilerimize teşekkür ederim. Bunun yanı sıra öğrencilerimize yarışma süresince eşlik eden Öğr. Gör. Mücahit Aydın’a ve Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Şerif Baldıran’a ayrıca teşekkür ederiz.

Okulumuz eski öğrencilerinden olan Ürdün Aşçılar Birliği Türkiye Temsilcisi Momen Abugharebeeh'in kendi ülkesine ait "Mensef" yemeği ile altın madalya kazanmış olması bizi ayrıca gururlandırmıştır.’’

Gençlerle gurur duyduğunu söyleyen Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Cengiz Yıldırım ise "Aşçılık Programı öğrencilerimizin uluslararası bir yarışmada göstermiş oldukları başarı bizleri çok gururlandırdı, onurlandırdı. Hiçbir başarının tesadüfi olmadığı düşüncesi ile emek ve gayretlerinden dolayı bölüm hocalarına teşekkür ediyor, öğrencilerimizi kutluyor ve gözlerinden öpüyorum." cümlelerini kaydetti.

Biz de Amasya Üniversitesi ailesi olarak öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

aşçı ödül