Amasya Tamimi 101. Yıl Kutlama Mesajı

Amasya Tamimi 101. Yıl Kutlama Mesajı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Millî Mücadelenin ve Amasya Tamimi’nin 101. yılıdolayısıyla bir kutlama mesaj yayımladı.

Rektör Elmacı mesajında şu cümleleri kaydetti:

‘’Amasya Tamimi, tarih sahnesinden silinmek istenen Türk milletinin, düşman işgaline karşı, birlik ve beraberlik içerisinde mücadele edeceğinin tüm dünyaya ilan edilmesidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Amasya’da ‘Milletimizin istiklâlini, yine millettin azim ve kararı kurtaracaktır’ diyerek Millî Mücadelenin ruh ve şuurunu ortaya koymuştur. Amasya Genelgesi, Türk milletinin özünde var olan hür yaşama haslet ve geleneğini tekrar hatırladığı bir manifesto, bir bağımsızlık bildirgesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Mayıs’ta İstanbul’dan yola çıkarak 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ulaşmasıyla başlayan Millî Mücadelenin ve Amasya Tamimi’nin 101. yılını aynı ruh ve şuurla kutluyoruz.

Amasya Tamiminin 101. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, Amasyalılara saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.