Amasya Üniversitesi 4. Tiyatro Günleri Sona Erdi

Tiyatroseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen ‘Amasya Üniversitesi 4. Tiyatro Günleri’ sona erdi. ''Tiyatro Günleri'' kapsamında altı oyun tiyatroseverlerle buluşurken bir de oyunculuk atölyesi düzenlendi. Tiyatro Kulübüne üye öğrencilerimizce hazırlanan 72. Koğuş oyunu da Tiyatro Günleri kapsamında seyirciyle buluştu.

IMG_4994

Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde sahnelenen oyunları yaklaşık bin 500 tiyatrosever izledi. 4. Tiyatro Günlerinin açılışı ise ilimiz ve bölgemizdeki tiyatroların katılımıyla kortej yürüyüşüyle gerçekleştirildi.

IMG_4977

Amasya Üniversitesi 4. Tiyatro Günlerini düzenlemekten dolayı son derece mutlu ve gururlu olduklarını söyleyen Tiyatro Kulübü Başkanı Aykut Uluğ, Tiyatro Kulübünün üniversitemizin en eski ve aktif kulüplerinden biri olduğunu söyledi. Uluğ; ‘’Amasya Üniversitesi Tiyatro Kulübü olarak yaptığımız çalışmalarla sanatın önemi ve gücünü her zaman toplumumuz ile paylaşmaya çalışıyoruz. Bu sene dördüncüsünü düzenlediğimiz Tiyatro Günleri kapsamında kulübümüzce hazırlanan bir oyun da seyirciyle buluştu. Bizlere her zaman destek olan akademik danışmanımız ve üniversitemiz yönetimine çok teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

IMG_5496 (1)

Üniversitemizce, kültürel gelişmeye katkı sağlamak; insanlara, bir toplum ve yaşam bilimi olan tiyatroyu sevdirmek, şehrin kültür sanat hayatını canlı tutabilmek adına Amasya Üniversitesi Tiyatro Günlerinin düzenlendiğini belirten Tiyatro Kulübü Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Atilla Özgen; ‘’Tiyatro insandır, tiyatro bir iletişim aracıdır. Tiyatronun özünde hoşgörü vardır, kardeşlik vardır, saygı vardır, diyalog vardır. Eğer tiyatro yoksa bunların hepsinden uzak kalırsınız. Tiyatro festivalimize katılan tüm ekiplere, bizlerden desteğini esirgemeyen Rektörümüz başta olmak üzere tüm Amasya Üniversitesi ailesine ve tiyatro sanatına değer veren tüm Amasyalılara teşekkür ediyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

IMG_5015

Amasya Üniversitesi olarak sanatın her türlüsüne destek verdiklerini kaydeden Rektörümüz Orbay ise; ‘’Üniversitemiz akademik yıl içerisinde pek çok bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Özellikle kulüp faaliyetleriyle öğrencilerimiz üniversitemizde sempozyumlar, paneller, konferanslar, konserler, tiyatro oyunları ve sergiler düzenliyor. Öğrenci kulüplerimizin gerçekleştirdiği etkinliklerin Amasya Üniversitesinin tüm birimlerine olabildiğince eşit dağıtılmasını önemsiyoruz. Ayrıca etkinliklerimizle Amasya halkıyla bütünleşmek için bir anahtar görevi görüyor. Bilindiği gibi tüm etkinliklerimizi ‘ilgi duyan herkesin ilgisine’ parolasıyla halkımıza açık gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliklere binlerce Amasyalının katılması bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Amasya Üniversitesi 4. Tiyatro Günlerinin farklı şehirlerden gelen tiyatro gruplarıyla beraber zengin programıyla Amasya’nın tiyatro hayatına taze bir soluk getirdiğini düşünüyoruz. Bu yıl olduğu gibi bundan sonra da seyircimizin arttığı, salonlarımızın çoğaldığı nice festivaller diliyorum.’’ cümlelerini kaydetti.

IMG_5531

Tiyatro Günleri kapsamında üniversitemiz Tiyatro Kulübü tarafından sahnelenen 72. Koğuş, Samsun Tiyatro Kum tarafından sahnelenen Zokayı Yutanlar, Ordu Üniversitesi Tiyatrodü tarafından sahnelenen Düğün Ya Da Davul, İris Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen Cebimizdeki Cinnet, Samsun Cumhur Kocaoğlu Tiyatrosu tarafından sahnelenen Hülleci adlı oyunlar seyirciyle buluştu.

IMG_5212