7. Tiyatro Köyü Eğitim Buluşması Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz ile Karadeniz Tiyatrolar Birliği (KATİB) iş birliğiyle düzenlenen ve 4-7 Temmuz tarihleri arasında sürecek olan 7. Tiyatro Köyü Eğitim Buluşması açılış töreni Şehzadeler Gezi Yolunda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Açılış törenine İlimiz Valisi Dr. Osman Varol, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, KATİP Başkanı ve üniversitemiz Tiyatro Kulübü Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Atilla Özgen, Üniversitemiz Tiyatro Kulübü üyeleri, etkinlik için ilimizde bulunan konuk tiyatro ekipleri ve tiyatroseverler katıldı.

3 (4)

Karadeniz Bölgesinde bulunan illerimizden ve Azerbaycan’dan gelen tiyatro gruplarının katılımıyla gerçekleştirilen tiyatro kortej yürüyüşü üniversitemiz Milli Hakimiyet Yerleşkesinden başlayıp Şehzadeler Gezi Yolunda son buldu. Kortejin alana gelmesiyle program başladı.

IMG_9180

Programın açılış konuşmalarını ise ilimiz valisi Dr. Osman Varol, Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı yaptı.

VALİ

Millî Mücadelenin 100. yılında düzenlenen tiyatro etkinliğinin ilimizde gerçekleşmesinden memnuniyet duyduğunu belirten Vali Varol yaptığı konuşmada, “Herhangi bir medeniyetin sanatsız düşünülmesi mümkün değil. İnsanoğlu da kendi varlığını, bilincini kazanmaya başladığından itibaren kendisini, duygularını, düşüncelerini, o anki ruh halini ifade edebilmek için, bunları hem karşısındakine yansıtmak hem de gelecek kuşaklara taşıyabilmek için çok çeşitli şekillerde ifade yolu bulmuş ve sanatsal etkinlikler bu şekilde ortaya çıkmıştır. Tiyatro da bunların en önemlilerinden bir tanesidir.” cümlelerini kaydetti.

12

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, konuşmasında şu cümleleri kaydetti: “Medeniyetin, tecrübenin, iradenin ve idarenin temeli Amasya’dadır. Saltanata sultan gönderen yer Amasya’dır. Kurtuluştan kuruluşa denen yer yine Amasya’dır. Onun için şehrimize gelen misafirler öncelikle şunu bilsinler ki eğer burada bugün bir oyun sergiliyorsak ve çeşitli illerimizde oyunlarımızı sergileme imkanına sahip isek bunun ana merkezinde 1919 yıl vardır  ve bu gün 100’üncü yılını yeni kutladığımız 12 Haziran yani Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün şehrimize teşrifi ve Müftü Tevfik Efendi’nin ‘Paşam Amasya emrinizdedir’ dediği günün eseridir.”

1 (5) (2)

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Elmacı konuşmasında “Bir medeniyet omasın ki onun sanat yönü bulunmasın, bir medeniyet omasın ki onun mimari yönü olmasın; işte bu medeniyetin çeşitli özelliklerini içinde barındıran geçmişten günümüze onu içinde saklayarak bize ulaştıran bir kentin mensupları olarak bir sanat gününde daha birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarıları diliyorum.” dedi.

1 (2) (10)

Program kapsamında Azerbaycan Gence Devlet Kukla Tiyatrosu tarafından sahnelenen Düymecik adlı çocuk oyunu ile   Yaşar Nezih Eyüpoğlu tarafından sahnelenen fantastik gösteri Düşlem, tiyatroseverlerle buluştu. Renkli görüntülere sahne olan Şehzadeler Gezi Yolundaki etkinliğe vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi.

1 (3) (6)

7. Tiyatro Köyü Eğitim Buluşması üniversitemiz Milli Hakimiyet Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezinde atölye çalışmaları ve tiyatro gösterileriyle hafta sonu da dahil olmak üzere devam edecek.

Program İçin Tıklayın

IMG_9267