25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü " dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Prof. Dr. Süleyman Elmacı mesajında; “Unutmayalım ki, Kadına Yönelik Şiddet İnsanlığa İhanettir. Kadınlarımız, bugün ve her gün daha güvenli bir dünyada insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit bir hayat hak ediyor. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımıza herkesin gerekli sevgi ve saygıyı göstermelerini, tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diliyorum. Kadınlarımızın yani geleceği şekillendiren insanların daha adil, huzurlu, güvenli ve barışçıl bir dünyada yaşayabilmesi umuduyla 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününün, ülkemizde ve dünyada kadına yönelik şiddetin önlenmesine, kadın haklarının korunup geliştirilmesine ve sorunlara karşı duyarlı olmaya zemin teşkil etmesini temenni ediyorum” dedi.