2020-2024 Dönemi Stratejik Plan Çalışmaları

Üniversitemizin 2020-2024 Dönemi Stratejik Plan hazırlık çalışmalarında sona gelindi. Önümüzdeki beş yılda yapmayı hedeflediğimiz temel faaliyetlerin ve hayata geçirmeyi planladığımız projelerin yol haritası niteliğinde olan Stratejik Plan hazırlık sürecine; Amasya Üniversitesi ailesi ve dış paydaşlarımız aktif katkı ve destek vermiştir. Başta Strateji Geliştirme Kurulu ve Stratejik Planlama Ekibi üyeleri olmak üzere, emeği geçen herkese en samimi teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay; “Amasya; pek çok medeniyete beşiklik etmiş, tarihin her döneminde kültür, sanat ve bilimsel faaliyetleri ile öne çıkan uygarlık merkezi bir şehirdir. Türk tarihi açısından ise Selçuklu’dan, Osmanlı’ya ve Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda toparlanmanın başladığı ve Millî Mücadele hamurunun yoğrulduğu önemli bir merkezdir. Bugün de gücünü adeta sırtını dayadığı Harşena dağından, içinde yetiştirdiği ve tarihe yön veren şehzadelerden, Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının "Milletin İstiklâlini Yine Milletin Azim ve Kararı Kurtaracaktır" sözüyle ateşledikleri Millî Mücadele destanından almaktadır.

Tarihten devralınan bu mirasın ve gücün kuşaktan kuşağa daha da pekiştirilerek aktarılmasından birinci derecede sorumlu kurumların başında; “İdeal Üniversiteler” gelmektedir. Çünkü tarihin her döneminde ideal üniversiteler, toplumların önünü açan, onların

ufuk çizgilerini belirleyen, öncelikli olarak bulundukları bölge insanına, ülkeye ve evrensel anlamda tüm insanlığa artı değer katmak için bilimsel veriler ışığında çalışan en seçkin eğitim kurumları olmuştur.

Bugün de Amasya Üniversitesi, Amasya'nın tarihte yerine getirdiği misyonu ve sorumluluğu ile eğitim-öğretim faaliyetlerinde nitelik, araştırma-geliştirme çalışmalarında yenilik, sunulan her türlü hizmette ise paydaş memnuniyetini gözeten bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Bu yolculukta dönüşüm ve yeniden yapılanma çalışmasının en önemli halkasını stratejik planlama çalışması oluşturmaktadır.

Üniversitemiz, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından gerçekleştirilen Kurumsal Dış Değerlendirme Sürecine girmek için 2018 yılında gönüllü olarak başvurmuş ve söz konusu değerlendirme süreci tamamlanmıştır. Yükseköğretim Kalite Kurulunca görevlendirilen Dış Değerlendirme Takımı tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeye ait taslak geri bildirim raporunda belirtilen hususlar 2020-2024 Dönemi Stratejik Plan hazırlıklarına ışık tutmuştur.

2020-2024 Dönemi Stratejik Planımız, önümüzdeki beş yılda yapmayı hedeflediğimiz temel faaliyetlerin ve hayata geçirmeyi planladığımız projelerin yol haritası niteliğindedir. 2020-2024 Dönemi Stratejik Plan hazırlık sürecine Amasya Üniversitesi ailesi ve dış paydaşlarımız aktif katkı ve destek vermiştir. Başta Strateji Geliştirme Kurulu ve Stratejik Planlama Ekibi üyeleri olmak üzere, emeği geçen herkese en samimi teşekkürlerimi sunuyorum.

Üniversitemizin başarı çizgisini yükseltmesi ve stratejik planımızın hedeflerine ulaşması iç ve dış paydaşlarımızın desteği ve katılımı ile mümkün olacaktır. Tüm paydaşlarımızı 2020-2024 Stratejik Planı uygulamalarını izlemeye ve aktif olarak desteklemeye davet ediyorum.” dedi.

2020-2024 Dönemi Stratejik Plan Çalışmaları