18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi Mesaj

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi Mesajı (1)

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Prof. Dr. Metin Orbay yayınladığı mesajda şu cümleleri kaydetti.

‘’Bu yıl, şanlı ecdadımızın hayatlarını feda ederek bizlere miras bıraktığı bu cennet vatanda, dillere destan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü yıldönümünü, büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, Türk tarihinin en önemli askeri ve siyasi başarılarından biri olmakla birlikte aynı zamanda milletimizin; azmi, birlikteliği ve manevi inancıyla örülmüş kahramanlık destandır. Bu zafer milletimize öğretmiştir ki; birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz takdirde, vatanımıza yapılacak her türlü saldırıyla baş edebilecek ve her türlü kirli oyunu bozacak güçteyiz. Bizlere düşen görev, Çanakkale Savaşlarındaki birlik ve beraberlik ruhunu, heyecanını, azmi, kararlılığını bugün de içimizde hissederek gelecek kuşaklara miras bırakmaktır. Vatan topraklarını korumak için yaptığımız savaşlar kutsaldır.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, güzel vatanımız için canını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyoruz.”