15. Uluslararası Geometri Sempozyumu Üniversitemizde Düzenlenecek

Üniversitemiz tarafından "15. Uluslararası Geometri Sempozyumu" düzenlenecek. 3-6 Temmuz 2017 tarihleri arasında Amasya’da gerçekleştirilecek sempozyumda Geometri ve Geometri Eğitimi alanındaki araştırmalar ele alacak.

Uluslararası Geometri Sempozyumuna son özet gönderim tarihinin 22 Mayıs 2017 olduğunu ifade eden Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sempozyum Düzenleme Kurul Başkanı Prof. Dr. Keziban Orbay, “Geometri sempozyumlarının onbeşincisini bu yıl Amasya Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenliyoruz. Amacımız uluslararası düzeyde geometri alanında çalışan araştırmacıları bir araya getirerek yaptıkları çalışmaları birbirlerine tanıtıp bilimsel bir platformda tartışmalar yapmalarına olanak sağlamaktır. Araştırmacılar sözlü ve poster sunumlarla sempozyuma katılabilirler. Ayrıca özetlerin, Microsoft Word Programı ile İngilizce olarak hazırlanması gerektiğini de özellikle belirtmemiz gerekiyor. Özetlerde sempozyum kurulu tarafından herhangi bir ekleme, çıkartma ya da düzeltme yapılmayacak olup, yazım ve dilbilgisi hatalarından yazarlar sorumludur. Sempozyumla ilgili detaylı bilgiler http://15geosem.amasya.edu.tr adresinde yer almaktadır. Tarih boyunca birçok medeniyete tanıklık yapan medreseleriyle bir eğitim diyarı olan, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğum belgesinin imzalandığı Anadolu’nun şirin şehri Amasya’da araştırmacıları, bilim insanlarını ağırlamaktan mutluluk duyarız. 15. Uluslararası Geometri Sempozyumunun Geometriye gönül vermiş bilim insanları arasında yeni işbirliklerinin başlamasına vesile olmasını ve ülkemizde matematiğin ilerlemesine katkıda bulunmasını temenni ediyoruz. Bilimsel gelişmelerin ışığında, Geometri ve Geometri Eğitimi alanında araştırmaları olan tüm bilim insanlarını sempozyumumuza davetlidir.” dedi.

geometri 2