15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı bir mesaj yayınladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 3’üncü yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın gurur ve onurunu yaşadıklarını ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, “Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşun, hainlerin yenilgiye uğratılmasının ve demokrasi zaferimizin üçüncü yıl dönümündeyiz. 15 Temmuz’da terör örgütü FETÖ/PDY tarafından birlik ve beraberliğimize, ülkemizin geleceğine yöneltilen hain kalkışma, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ve aziz milletimizin destansı mücadelesi ile etkisiz hale getirilmiştir. Türk tarihinin her döneminde kahramanlık gösteren milletimiz bu hain darbe girişiminin karşısında canını hiçe sayarak durmuş ve ülkemizi büyük bir felaketten kurtarmıştır.

Unutulmamalıdır ki hain terör Örgütü FETÖ/PYD, sinsi planlarını gerçekleştirmek için ‘eğitim’ olgusunu ve bu bağlamda gençleri etkin olarak kullanmıştır. Amasya Üniversitesi olarak bizlere düşen görev, FETÖ/PDY ve diğer hain terör örgütleriyle mücadelenin kararlı bir şekilde sürdürülmesi ve toplumsal hafızanın diri tutulması adına gençlerimizi her platformda bilgilendirmektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bunun teminatı Yüce Türk Milletidir.

Bu duygu ve düşüncelerleAziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Gününü kutluyor, vatanımız, bağımsızlığımız, demokrasimiz, milli birlik ve beraberliğimiz uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaşayan gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” cümlelerini kaydetti.

Bazi -insanlar -vardir -asla -unutulmaz -min