14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Toplum sağlığını korumak ve geliştirmek için büyük bir özveriyle mesleklerini yerine getirmeye çalışan tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutladığını ifade eden Orbay, “İnsanlığın en temel haklarından birini hiç şüphesiz sağlıklı yaşam hakkı oluşturmaktadır.İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi için mücadele eden hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın varlığı bu mesleği kutsal bir hale getirmektedir. Bu bağlamda üniversitemizin de en önemli gündemlerinden birini ‘sağlık alanındaki çalışmalar’ oluşturmaktadır. Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinde lisans öğrencilerimiz, Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri MYO’da ön lisans öğrencilerimiz mevcut. Sağlık Bilimleri Enstitümüzle birlikte sağlık alanında lisans üstü eğitim verebilir düzeye geldik. Sağlık alanı odaklı gerçekleştirdiğimiz bu çalışmaların sonucunda Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde koroner anjiyografi, açık kalp ameliyat (by-pass) gibi sayısız işlemleri başarıyla uygulanmaktayız. Amasya’da sağlık hizmetlerinin daha da ileriye götürülmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Bu vesile ile başta üniversitemiz mensubu hekimlerimiz olmak üzere toplum sağlığını korumak ve geliştirmek için büyük bir özveriyle mesleklerini yerine getirmeye çalışan tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.