Üniversitemiz Karadeniz Kariyer Fuarına Katıldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Karadeniz Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Karadeniz Kariyer Fuarına üniversitemiz öğrencileri de katılarak firma yetkilileriyle bire bir görüşme ve staj ve iş pozisyonları hakkında bilgi edinme fırsatı yakaladılar. İki gün süren Kariyer Fuarı boyunca öğrencilerimiz hayatlarını kolaylaştıracak, kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde çıkmalarını ve gelecek adına isabetli kararlar almalarını sağlayacak etkinliklerle de buluştular.

Üniversitemiz Karadeniz Kariyer Fuarına Katıldı  01

Üniversitemizin de paydaşları arasında bulunduğu fuar, öğrenci ve üniversite mezunlarına iş ve staj imkânı sağlamanın yanı sıra yöneticilerin, genç yeteneklerle iletişim kurmasını ve deneyimlerini paylaşmak amacıyla da düzenlendi. Ulusal ve uluslararası düzeyde kamu ve özel sektörden 200’e yakın firma ve kurumun katıldığı fuarı on bini aşkın üniversite öğrencisi ziyaret etti.

Üniversitemiz Karadeniz Kariyer Fuarına Katıldı  02

Üniversitemiz öğrencileri katılımcı firma stantlarını ziyaret ederek firma yetkilerine kariyer imkanları ve firma hakkında sorular yönettiler. Öğrencilerimiz firma yetkilileriyle doğrudan iletişim kurma imkânı yakalarken, firmalar da gençler arasındaki marka bilinirlikleri hakkında bilgi edinme şansı buldular. Öğrencilerimiz ayrıca ilgi alanlarına ve eğitimlerine göre düzenlenen atölye çalışmalarına da katılarak yeteneklerini keşfetme fırsatı yakaladılar.

Üniversitemiz Karadeniz Kariyer Fuarına Katıldı  03

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Telhat Özdoğan ve Mezunlar Koordinatörü Öğr. Gör. Nusret Kasap Karadeniz Kariyer Fuarında bulunan öğrencilerimizle bir araya gelerek gençlere destek oldular.

Karadeniz Kariyer Fuarını değerlendiren Üniversitemiz Mezunlar Koordinatörü Öğretim Görevlisi Nusret Kasap, “Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Karadeniz Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Karadeniz Kariyer Fuarı on iki paydaş bölge üniversiteleriyle birlikte biz de katılımda bulunduk. Çeşitli fakülte ve yüksekokullarda öğrenim gören elliye yakın öğrencimizle birlikte fuarı takip ettik. 200’ün üzerindeki firmayla öğrencilerimiz görüşmelerde bulunup, CV’lerini verme fırsatı yakaladılar. Fuar boyunca yapılan atölye çalışmalarına öğrencilerimizde katıldılar. Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarıgaç’da ayrıca teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Üniversitemiz Karadeniz Kariyer Fuarına Katıldı  05