Üniversitelerarası Salon Futbolu Müsabakaları Başladı

Üniversitelerarası Salon Futbolu 1. Lig Müsabakaları üniversitemiz ev sahipliğinde başladı. 29 Nisan-3    Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılacak müsabakaların açılış töreni üniversitemiz spor salonunda gerçekleştirildi.

IMG_0485

Müsabakalara üniversitemizin yanı sıra Harran Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi olmak üzere beş üniversitenin takımı katılıyor. Müsabaka açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Yusuf Gömeç, antrenörler, sporcular ve sporseverler katıldı.

IMG_0537

Katılımcı üniversitelere başarılar dileyen Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Yusuf Gömeç; müsabakaların sporun ruhuna yakışır dostluk havası içinde geçmesini diledi.

IMG_0457

Rektörümüz Orbay  ise yaptığı konuşmada gençlerin akademik eğitiminin yanı sıra sanatla sporla iç içe bir eğitim öğretim süreci geçirmelerini önemsediklerini kaydetti. Amasya’nın 8 bin 500 yıllık tarihe sahip önemli bir şehir olduğunu kaydeden Orbay konuk sporculardan Amasya’yı da gezmelerini de istedi.

IMG_0932

Müsabakalar 19 Mayıs Üniversitesi-Harran Üniversitesi arasında yapılan müsabaka ile başladı.